Herfst

De Spees

 

De Spees is klaar om te worden opgeleverd

De Spees is klaar om te worden overgedragen met beelden en boek. Die overdracht zal plaatsvinden op vrijdag 28 maart 2014. Alle betrokken zijn uitgenodigd om dit heugelijk feit mee te maken.

 

Op vrijdag 17 mei is de wandelroute behorend bij het project Grebbelinie Fort De Spees in gebruik genomen. De wandelaar wordt door unieke gebieden gevoerd: Het rijksmonument de Spees, het bijzondere weidevogelgebied 'Het Eldiksche Veld' en het boomkwekerijgebied van Opheusden en omgeving. De opening vond plaats bij de start van de route, in Restaurant Het Veerhuis, Veerweg 1, Opheusden door overhandiging van de nieuwe folder over de wandelroute aan wethouder Martin Schuurman van Neder-Betuwe. Bekijk de folder bestaande uit pag. 1 en pag. 2. Zie ook de foto's van de opeeningsbijeenkomst.
 

Het Reformatorisch Dagblad van 11 mei 2003 publiceerde het artikel: Wandelroute langs vergeten Betuwestelling. Daarin wordt het ontstaan van de Betuwestelling besproken. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

 

Eerder geplaatst:
Er wordt door de Landschapsonderhoudsploeg van ANV Lingestreek hard gewerkt om het verdedigingswerk De Spees in Opheusden toegankelijk te maken voor het publiek We houden u daarvan op de hoogte. Forten en adnere verdedigingswerken staan momenteel sterk in de belangstelling van het publiek.
 

De najaars-ledenvergadering van wo 12-11-2014 achter de rug

De najaars-ledenvergadering werd gehouden op woensdag 12 nov 2014 in de afmijnzaal van de vroegere veiling Zetten. De presentielijst is getekend door 53 leden. Naast de normale zaken die tijdens een najaarsvergadering worden besproken, waren er 2 onderwerpen die speciale aandacht kregen: het verslag van de kascontrolecommissie, dat in de voorjaarsvergadering was aangehouden en de positie van de huidige coördinator, wiens contract in 2015 niet wordt verlengd. De secretaris gaat een verslag van deze vergadering op deze website plaatsen. Dat zal nog deze maand gebeuren. Lees verder »

Aanmelden nieuwsbrief

Sign up for Nieuwsbrief

Contactinformatie

Secretariaat
Kerkdwarsstraat 2a
4041 XC Kesteren
T (0488) 48 30 13
 
Secretaris
Evert J. Oskam
M 06 22 55 55 75