Herfst

De Spees

 

De Spees is klaar om te worden opgeleverd

De Spees is klaar om te worden overgedragen met beelden en boek. Die overdracht zal plaatsvinden op vrijdag 28 maart 2014. Alle betrokken zijn uitgenodigd om dit heugelijk feit mee te maken.

 

Op vrijdag 17 mei is de wandelroute behorend bij het project Grebbelinie Fort De Spees in gebruik genomen. De wandelaar wordt door unieke gebieden gevoerd: Het rijksmonument de Spees, het bijzondere weidevogelgebied 'Het Eldiksche Veld' en het boomkwekerijgebied van Opheusden en omgeving. De opening vond plaats bij de start van de route, in Restaurant Het Veerhuis, Veerweg 1, Opheusden door overhandiging van de nieuwe folder over de wandelroute aan wethouder Martin Schuurman van Neder-Betuwe. Bekijk de folder bestaande uit pag. 1 en pag. 2. Zie ook de foto's van de opeeningsbijeenkomst.
 

Het Reformatorisch Dagblad van 11 mei 2003 publiceerde het artikel: Wandelroute langs vergeten Betuwestelling. Daarin wordt het ontstaan van de Betuwestelling besproken. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

 

Eerder geplaatst:
Er wordt door de Landschapsonderhoudsploeg van ANV Lingestreek hard gewerkt om het verdedigingswerk De Spees in Opheusden toegankelijk te maken voor het publiek We houden u daarvan op de hoogte. Forten en adnere verdedigingswerken staan momenteel sterk in de belangstelling van het publiek.
 

Verslag weidevogel-informatieavond 09-10-2014

Op donderdagavond 9 oktober 2014 heeft onder veel belangstelling de jaarlijkse weidevogel-informatieavond voor agrarische perceelbeheerders in dorpshuis De Hoge Hof te Echteld plaatsgevonden. In totaal kwamen 32 beheerders van weidevogelpercelen opdagen. Daarbij waren ook twee weidevogel-vrijwilligers die veel in de gebieden rondlopen, kijken en tellen. Een mooi resultaat. Onze gecertificeerd gebiedscoördinator Bert van Setten had de organisatie van de avond in handen. Lees verder »

Aanmelden nieuwsbrief

Sign up for Nieuwsbrief

Contactinformatie

Secretariaat
Kerkdwarsstraat 2a
4041 XC Kesteren
T (0488) 48 30 13
 
Secretaris
Evert J. Oskam
M 06 22 55 55 75